Jeugdorkest:

Het jeugdorkest bestaat uit kinderen in de leeftijd van 8 tot 16 jaar. Vanaf het moment dat je op de Losserse muziekschool De Sleutel je A-diploma hebt behaald mag je meedoen met het jeugdorkest. Het jeugdorkest verzorgd naast concertjes ook marcherende optredens. De afgelopen periode was ze te zien in de Losserse wijken "De Hofkamp" en "De Saller". Daar werden door de marcherende optredens veel kinderen met ouders en overige belangstelling naar een centrale plaats gebracht waar aansluitend een concertje plaatsvond. Uit de vele positieve reacties blijkt dat dit zeer werd gewaardeerd door de inwoners van beide wijken. Het jeugdkorps staat bij de marcherende optredens onder leiding van haar eigen jeugd-tambourmaître, Jennifer van Huizen.

In ons jeugdorkest spelen natuurlijk ook oudere leden mee. Dit komt omdat mensen ook op oudere leeftijd nog beginnen met muziek maken.
Ook deze mensen gaan ervaring opdoen met de jeugd in het samenspel. Daarnaast mogen we natuurlijk niet verwachten dat kleine kinderen met een zwaar instrument als bijvoorbeeld een sousafoon op straat gaan lopen. Verder is er natuurlijk altijd een deugdelijke bezetting van instrumentarium nodig om mooie arrangementen te kunnen spelen. Dit zijn een aantal redenen om hier en daar oudere leden/personen mee te laten doen in ons jeugdorkest.

Momenteel heeft de vereniging geen jeugdkorps, reden is dat de groep erg klein was en deze groep is doorgestroomd naar de drumfanfare.
Op het moment dat vanuit de Tukkerkidz weer aanwas is zal ook het jeugdorkest weer vorm krijgen,