Marty van Seijen (25-02-1975) is al tijdens zijn 4e levensjaar in aanraking gekomen met muziek. Zijn ouders kochten in die tijd uit frustratie zijn eerste snaredrum, simpelweg omdat het meubilair in huis niet meer veilig was. Al snel volgden de eerste lessen bij het plaatselijke drum- en pijperkorps Dolphia te Enschede. Nadat deze vereniging opgeheven was is Marty in aanraking gekomen met de Harmoniewereld, bij Kunst naar Kracht te Glanerbrug.  Eerst bij de Drumband, later ook als orkestslagwerker.

In zijn puberjaren is Marty veelvuldig in aanraking gekomen met diverse bandjes  o.a. als drummer en gitarist. Vanaf deze tijd heeft hij in twee totaal verschillende muzikale werelden geleefd. Hierdoor heeft hij met zeer veel verschillende stijlen te maken gehad.

Tijdens zijn studie Slagwerk Klassiek aan conservatorium te Enschede, heeft Marty zich laten inspireren om ook vibrafoon lichte muziek te gaan volgen. Deze studie heeft hij in 2000 met succes afgerond.

Marty is in 1995 begonnen met blazen. Eerst op trompet,  later op trombone bij drum- en showband Oost Enschede. Ook had Marty zijn eerste (jeugd)orkest bij deze vereniging. Als trombonist heeft Marty zich verder ontwikkeld door lessen te gaan volgen bij o.a. Dick Bolt (Gelders Orkest) en Jeroen Rol (Concertgebouw Bigband, Millenium Jazz Orchestra). Daarnaast heeft hij als trombonist gespeeld in orkesten zoals de conservatoriumbigband  en diverse klassieke bezettingen.

Naast het leven in het orkestencircuit is Marty zeer actief geweest als commercieel basgitarist. Hij heeft dan ook artiesten zoals Maywood en Harry Slinger mogen begeleiden. Voor Harry Slinger heeft hij daarnaast diverse arrangementen geschreven.

In 2003 is Marty als dirigent begonnen bij Showband Viebergo te Enschede. Met deze vereniging heeft hij verscheidende successen behaald, zoals promoties, Nederlandse Kampioenschappen en als hoogtepunt een zeer verdienstelijk debuut tijdens het WMC in 2009.

Tegenwoordig is Marty naast De Tukkers  verbonden als dirigent/ exercitie-instructeur  bij verschillende verenigingen in en om Enschede. Daarnaast is Marty als drummer/muzikaal leider/arrangeur zeer actief bij Showband Try This, Een uniek top 100 orkest met bigbandbezetting.

Als componist/arrangeur heeft Marty naast het schrijven voor drumfanfare, waarbij diverse werken van hem al op concoursen zijn gespeeld, ook werken voor harmonie geschreven met als hoogtepunt  werken voor Band met Harmonieorkest en 4-stemmig koor. Daarnaast heeft hij de muziek geschreven voor diverse theaterproducties.

   

Mijn naam is Eric Blom. Geboren en woonachtig te Enschede (Glanerbrug)

Ik ben 51 jaar en getrouwd.

Vanaf augustus 2015 ben ik instructeur/dirigent van de slagwerkgroep van de Tukkers

Mijn vroegste aanraking met muziek was bij het Muziekcorps der voormalige Schutterij te Enschede. Toen ik daar lid werd had ik al enkele jaren op straat ertussen gelopen. Vlak voor m’n tiende verjaardag mocht ik eindelijk lessen volgen. 7 maanden later speelde ik al mee op straat, omdat ik 5 marsen uit m’n hoofd kon spelen.

Na ongeveer 10 jaar te hebben meegespeeld met de drumband, kwam er een plaats vrij in het orkest als paukenist. Omdat ik dit graag wou, moest ik wel naar de muziekschool. Door mee te spelen met het jeugdorkest en het grote orkest kreeg ik snel veel ervaring.

Enkele jaren later werd ik ook lid van Muziekvereniging Wilhelmina uit Glanerbrug. Vanaf dat moment werd ik regelmatig gevraagd om mee te spelen bij andere orkesten. Dit nam zo’n vlucht dat ik uiteindelijk in 2001 toelating heb gedaan voor het Conservatorium te Enschede.

Mijn instructeurscarriere is begonnen bij de jeugddrumband van de Schutterij(1992)
Vanaf 1995 heb ik diverse slagwerkgroepen uit de regio geleid.

Wilhelmina Glanerbrug (1995-1997), St. Caecilia uit Heeten (1998-2008), Holtense Muziekvereniging (2001-2005), Crescendo Overdinkel (2001-nu), Caecilia Ootmarsum (2002-nu), Muziekcorps der v.m. Schutterij (2008-2015), Bornse Harmonie (2010-Okt. 2011)

Met Heeten en Holten heb ik een 1ste prijs gehaald op een federatief concours met daaropvolgend een uitnodiging voor het nationaal kampioenschap. Met de Schutterij ontvingen we in 2013 een Erediploma voor het hoogst aantal punten van dat jaar in onze divisie (4e)

Gezelligheid is voor mij de belangrijkste drijfveer om met een groep te werken. Door aan techniek en bewegingscontrole te werken, probeer ik een groep beter te krijgen.

Daarom vind ik dat een slagwerkgroep zich een onderdeel van de vereniging moet voelen die veel samenspeelt met de diverse orkesten. Als u mij nog iets wil vragen dan kan dat op de maandagavond tussen 20.30 uur en 20.45 uur. (pauze)

 Mijn naam is Erik Nijland. Ik woon samen met Sandra en mijn twee dochters Daniek en Selina in het mooie Losser.
Bijna mijn hele leven is muziek maken al mijn grootste passie.
Toen ik tien jaar oud was, werd ik al lid van de Plechelmus Harmonie in De Lutte. Toen was ik het jongste lid van die vereniging. Eerst heb ik muziek gemaakt als slagwerker en later als bassist.
Bij deze harmonie heb ik jaren gespeeld, later ook muzieklessen gegeven aan de jeugd (slagwerk). Ook ben ik jaren lid geweest van het dweilorkest Tapwacht '90 in De Lutte. Zelf heb ik ook jaren muzieklessen gevolgd en heb de gehele opleiding aan de muziekschool doorlopen.

Als bassist heb ik ongeveer vijf jaar bij de Lutter Muzikanten (Egerländerkapel) gespeeld.
Daarna heb ik een aantal jaren niets meer gedaan, maar dat begon na verloop van tijd toch weer te kriebelen. Ik wilde toch weer iets met de muziek en mijn ervaring gaan doen.

Vanaf januari 2011 ben ik als instructeur bij de slagwerkgroep van Crescendo in Buurse aan de slag gegaan en nu dus bij jullie vereniging voor de beginners op slagwerk. Ik heb heel veel zin om op deze manier met mijn passie muziek maken en geven bezig te zijn. Ik ben erg gemotiveerd en we gaan er zeker iets moois van maken. 

Met muzikale groet,

Erik Nijland

 

Hallo, ik ben Wilfried Scheffer en sinds 1982 lid van De Tukkers.

Als 9 jarig jongetje begonnen als slagwerker en tot de dag van vandaag is dat nog altijd mijn passie.

In de beginjaren kreeg ik les van Tambour-maître Ed Janssen die me de slagwerktechniek leerde. Noten hadden we in de vorm van spijkerschrift.
Ed werd als slagwerkinstructeur opgevolgd door Dirk van Huizen waarvan we jarenlang gebruik mochten maken. Het was ook Dirk die ons noten heeft leren lezen. Al snel mocht ik mee lopen in het korps. Dit vond ik geweldig. (Een jeugdkorps hadden we toen nog niet)
Vanaf mijn 14e mocht ik meespelen bij het dweilorkest van de vereniging, de Tukkerbloazers. En wel op de base drum. Mede hierdoor is mijn plezier voor muziek gegroeid.
Op mijn 16e heb ik vervolgens een Tambour-maître cursus gevolgd in Nijverdal onder leiding van een Tambour-maître van de Luchtmacht.
Daarna begonnen als Tambour-maître van het inmiddels opgerichte jeugdkorps. Later ook als Tambour-maître van onze drumfanfare.
Sinds een paar jaar actief in het bestuur en de laatste jaren ook steeds meer actief als show- en execercitieinstructeur.

Kortom in nu meer als 25 jaar Tukker van slagwerker naar Tambour-maître tot instructeur met veel passie en hoop dit nog lang vol te houden.

Groetjes, Wifried.