12-06-2016: Jeugdochtend.

Vanmorgen weer een pracht jeugdochtend gehad in het Tukkershoes. Vanaf de leerling die net les heeft tot aan het orkest gaven "acte de presence". Het B-orkest van Kunst &Strijd was ook aanwezig, aangevuld met enkele jeugdleden van De Tukkers. Bedankt daarvoor. Ik denk dat alle aanwezigen genoten hebben.

 

11-06-2016: Intocht 50e avondvierdaagse Losser.

Vanmiddag met De Tukkers ondanks een door omstandigheden wat magerder bezetting dan normaal een prima optreden is Losser verzorgd bij de intocht van de Avondvierdaagse. Dit jaar was het een jubileum nl. 50 jaar A-4daagse Losser!!!! Gefeliciteerd. Wel jammer dat alle andere verenigingen zich afgemeld hadden, maar De Tukkers waren er. Daarvoor werden we namens de organisatie ook hartelijk voor bedankt! Hier nog wat foto's.
PS. Morgen vanaf 10:30 uur in het Tukkershoes onze jeugdochtend. Komt allen...

 

 

 

 

11-06-2015: NIEUWE TUKKERKIDZ EN DWARSFLUITBESPELERS ZIJN WELKOM!

Langzamerhand loopt het seizoen van de “Tukkerkidz” lessen weer ten einde en voor het nieuwe seizoen kunnen kinderen zich nu weer aanmelden.

De “Tukkerkidz” is een in 2012 opgericht onderdeel van het “Alg. Drum- en Trompetterkorps De Tukkers” uit Losser.  De bedoeling van de Tukkerkidz opleiding is om kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met muziek en bewegen. Zelf muziek maken is natuurlijk ontzettend  leuk maar daarnaast is het wetenschappelijk bewezen dat de intelligentie van kinderen wordt gestimuleerd, schoolprestaties worden bevorderd en concentratieproblemen verminderen. Wij willen de Tukkerkidz groepen graag uitbreiden.  Daarom worden er op woensdagmiddag 17 juni en zaterdagmiddag 20 juni (beide van 13:30-15:30 uur) inloopmiddagen gehouden waarbij persoonlijke vragen kunnen worden gesteld. Plaats van handeling is het eigen clubgebouw van De Tukkers (’t Tukkershoes) aan de Bookholtlaan 21 in Losser. Het 1e jaar van deelname aan de opleiding wordt volledig door De Tukkers betaald en wordt dus gratis aan nieuwe Tukkerkidz aangeboden. Een extra reden om je aan te melden en om te kijken of muziek maken wat voor je is!
Kinderen vanaf 6 jaar kunnen zich aanmelden voor deelname. Wil je nadere info ontvangen dan kun je ook bellen met Harold Fraterman (053-5384897) of mailen naar: info@detukkers.com. De lessen worden verzorgd door gediplomeerd muziekdocent Marty van Seijen die op een speelse wijze met de kinderen muziek probeert te maken.

Uiteraard zijn er ook mensen die al een instrument spelen en dit graag in clubverband willen doen van harte welkom om eens een repetitie van de Drumfanfare  op de maandagavond bij te wonen. We repeteren dan vanaf 19:30 uur.

Overigens is op de recent gehouden ledenvergadering besloten dat het instrumentarium waar leden van De Tukkers uit kunnen kiezen wordt uitgebreid met dwarsfluiten!

Naast trompet, bugel, (alt/tenor/sopraan) saxofoon, waldhoorn, trombone, bariton, sousafoon, trommel, base-drum, bekkens en allerlei slagwerkinstrumenten kan men dus nu ook kiezen voor dwarsfluit. Met name fluitisten die al enkele jaren spelen en het leuk vinden om dit ook eens bij een Drumfanfare, die ook marcherende optredens verzorgd, te doen worden uitgenodigd om eens een repetitie mee te spelen.


SPETTERENDE JEUGDOCHTEND DOOR JEUGDLEDEN OP ZONDAG 7 JUNI A.S.

Op zondag 7 juni a.s. verzorgen alle jeugdleden van het Alg. Drum- en Trompetterkorps De Tukkers uit Losser verschillende optredens voor hun ouders, opa’s en oma’s en voor hun vriendjes- en vriendinnetjes. Vandaar ook dat besloten is om aan dit jeugdconcert de naam “Vriendjes- en vriendinnetjesconcert” te verbinden. Dit jaar doen natuurlijk ook de TukkerKidz weer mee aan het concert. Deze groep kinderen zal onder leiding van hun muziekdocent Marty van Seijen zeker voor een verrassing gaan zorgen zeggen jeugd-coördinatrices Miranda Scheffer en Antoinet Fleer. De kinderen zijn ontzettend enthousiast en vormen een heel leuke groep.

Verder zullen dit jaar ook een groot aantal jeugdslagwerkertjes hun kunnen laten horen. Sommigen hebben slechts enkele maanden les maar kunnen al heel wat laten horen. Samen met hun instructeur Erik Nijland verheugen zij zich op hun optreden voor een hopelijk volle zaal in het eigen clubgebouw van De Tukkers ’t Tukkershoes.
Na deze jeugdslagwerkertjes zal de jeugddrumband van De Tukkers , ook onder leiding van Erik Nijland zich van hun beste kant laten horen. Bij hen is met name het samenspel van groot belang. Zij zullen dan ook enkele leuke stukken ten gehore brengen.

Tussendoor zullen ook nog enkele kinderen die al les hebben op een blaasinstrument en die daarvoor lessen volgen aan Muziekschool De Sleutel enkele liedjes voorspelen. Heel spannend natuurlijk… Na een korte pauze, waarin er voor alle jeudige aanwezigen nog een verrassing zal volgen, zal het orkest van De Tukkers haar beste beentje voorzetten.
Zij zullen enkele stukken die zij ook op het concert in het Kurpark van Bad Bentheim (op jl. 2e Pinksterdag) gespeeld hebben laten horen. Dit zijn o.a. Cat Named Bumpers van Jacob de Haan, ABBA Gold en de mooie mars “The King’s Squad” van Rob Balfoort.

Tenslotte zullen alle kinderen afsluiten met een spetterende finale.

Kortom kom op 7 juni a.s. naar ’t Tukkershoes aan de Bookholtlaan 21 in Losser en ga lekker genieten van alles de jeugd van De Tukkers allemaal te bieden heeft. 
De aanvang van het gebeuren is om 11:00 uur! Verder staat er natuurlijk een kop koffie of thee voor iedereen klaar en is de entree ook nog eens gratis.

 

 

 


GESLAAGD CONCERT IN KURPARK BAD BENTHEIM

Op maandag 25 mei a.s. (2e Pinksterdag) lIEten de leden van het Alg. Drum- en Trompetterkorps De Tukkers uit Losser zich weer van hun beste kant zien. Zij verzorgden op uitnodiging van de VVV van Bad Bentheim
in de muziekkoepel van het Kurpark in dit mooie Duitse stadje een namiddag concert. Het concert begon om 15:30 uur en ging door tot 17:30 uur (met tussenin een kleine pauze).
Voorafgaand aan het concert hebben De Tukkers door het Kurpark gemarcheerd om de daar aanwezige mensen attent te maken op het aansluitende concert.

Onder leiding van Marty van Seijen zijn de afgelopen maanden weer verschillende muziekstukken ingestudeerd zoals het schitterende “Virginia" van Jacob de Haan. Hoogtepunt van het concert was het nummer “Cat named bumpers” van dezelfde componist. In dit nummer begeleidde het orkest van De Tukkers haar baritonnist René Fleer, die op een indrukwekkende manier de solo partij voor zijn rekening zal nemen. Voor de Duitse toehoorders zijn verder ook nog enkele Duitse stukken ingestudeerd zoals het bekende nummer “Ich bin wie du” van de Duitse zangeres Marianne Rosenberg. Door de bekende drumfanfare componist Rob Balfoort is van dit nummer speciaal voor De Tukkers een arrangement geschreven dat bijzonder goed in het gehoor ligt. Naast het orkest zal ook de slagwerkgroep van zich laten horen waarbij o.a de nummers Primeras en All Tec Time vertolkt worden.
Kortom: Iedereen die van gezellige goed in het gehoor liggende muziek houdt heeft genoten van dit mooie concert!


JAARVERGADERING VAN 19 APRIL 2015

Tijdens de op maandag 19 april jl gehouden jaarlijkse ledenvergadering van De Tukkers werden weer vele jubilarissen in het zonnetje gezet.

Het zijn in de achterste rij van links naar rechts:
Gilbert Laarhoven (30 jaar lid), Björn Schoonhagen (5 jaar lid), Maurice Perik (5 jaar lid) en
Rob Oude Wolbers (25 jaar lid).

Op de voorste rij van links naar rechts de dames:
Minke van Huizen (10 jaar lid), Susan Lublinkhof (10 jaar lid) en Ellen Noordkamp (20 jaar lid).
Op de foto ontbreekt Richard Hoevers die 15 jaar lid is. 

Tijdens het toespreken van de jubilarissen benoemde voorzitter Harold Fraterman van ieder van hen leuke anekdotes. Zo is Rob Oude Wolbers de man al vele jaren de algehele leiding heeft over de Christmas Fair en beheert Ellen Noordkamp ook al weer enkele jaren het secretariaat van de vereniging.
Op alle jubilarissen hoopte hij ook in de toekomst een beroep te kunnen blijven doen.  

Tijdens de vergadering werd het verslag van de vorige ledenvergadering en het jaarverslag van secretaris Ellen Noordkamp goedgekeurd en behandelde penningmeester Arjan van Huizen de begroting van de vereniging voor het jaar 2015.

Hij gaf aan te hopen op wat meer betaalde optredens wat gezien de weer opbloeiende economie mogelijk moet zijn.
Ook werden vrijwilligers gevraagd voor het Project Doorlopende Leerlijn dat is opgezet door de Losserse Muziek Federatie (LMF) waarvan De Tukkers deel uitmaken. Dit project is opgezet om leerlingen van de basisscholen in Losser muziekonderwijs te kunnen aanbieden en is een samenwerkingsverband tussen de basisscholen, muziekschool De Sleutel (Fundament) en de LMF. 

Verder werd alvast vooruitgekeken naar de aanstaande (mars) optredens in Losser (zoals de intocht van de Avondvierdaagse) en het concert in Bad Bentheim (op 25 mei, 2e Pinksterdag vanaf 15:30 uur in het Kurpark aldaar). Natuurlijk staat na de zomervakantie ook weer de Breughel op de agenda en zullen in het najaar nog meer optredens volgen. Tijdens de vergadering werd besloten om meer (mars)optredens in Losser te gaan verzorgen.

Rudi Menzel gaf verder aan dat de blaaskapel van De Tukkers, de Tukkerbloazers, wederom door de Gaffel Aoskes zijn benaderd om ook het komende jaar weer als “hofkapel van de prins van Losser” hun muzikale kunnen zullen vertonen. Dit zullen ze het komende jaar voor het 4e opvolgende jaar gaan doen. De Tukkerbloazers verzorgen daarvoor in de carnavalsperiode ruim 15 optredens!  

Al met al zijn zullen De Tukkers dan ook weer vaak actief zijn in Losser en omstreken.


13 EN 14 DECEMBER 2014: 12E CHRISTMAS FAIR WERD EEN ENORM SUCCES

We hebben inmiddels mede door de gunstige weersomstandigheden weer een zeer geslaagde Christmas Fair achter de rug. Het weer was ons dit jaar bijzonder gunstig gezind. Op beide dagen dat we onze Fair hielden bleef het droog en was het weer voor de tijd van het jaar aangenaam. Donderdagavond gingen we met een grote groep opbouwers aan de slag en binnen enkele uren waren de twee grote tenten en alle kraampjes opgezet. Ook de verdere opbouw van alle elektra, verlichting etc. op de vrijdag verliep heel voorspoedig. Helaas was het toen wel ontzettend "pokke" weer en werden de aanwezige opbouwers allemaal door en door nat! Donderdagavond werd er al een mooie podium gemaakt voor de optredende groepen en werd de bar in de tent geplaatst waar het Christmas Fair Winter Musicfestival werd gehouden. De houtsnippers op de vloer zorgden wederom voor een geweldig mooie aanblik. 

Het Christmas Fair Winter Music Festival was voor de zaterdag bijna helemaal volgeboekt en de optredende zanggroepen en orkesten verzorgden die dag ieder twee optredens. Eén in de grote tent op het Erve Kraesgenberg en één in ons eigen Tukkershoes, zodat ook daar mensen kwamen en het soms gezellig druk was. De deelnemende groepen waren:  de Euregio Brassband, diverse ensembles van muziekschool De Sleutel, het Jeugdorkest van Concordia Overdinkel, Leon Koppelman op dwarsfluit. Dit jaar ging de eerste prijs naar de Euregio Brassband uit Borne. De 2e naar Leon Koppelman en de 3e naar het fluitensemble van Muziekschool De Sleutel. Aansluitend aan de prijsuitreiking speelde ons eigen Christmas Fair ensemble nog enkele mooie kerstnummers.

Dat de inwoners van Losser de weg naar onze Fair weten te vinden bleek zowel op de zaterdag als op de zondag. Velen bezochten onze Fair en konden daarbij hun laatste kerstinkopen doen. Ook van onze standhouders ontvingen we veel positieve signalen over de aankleding van het gehele terrein, maar ook over de prima kramen met achterzeilen die we aanboden.  Tijdens de Winter Music Festival bleek dat de mensen genoten van de muziek maar ook van het feit dat ze nu in een heerlijk verwarmde tent een kopje koffie of een glaasje Glühwein konden drinken, waarbij ons eigen jeugdorkest ook nog een prima optreden verzorgde. Ook het accordeonorkest Losser o.l.v. Frans Breukers verzorgde in ons Tukkershoes prima optredens die goed gewaardeerd werden. Topper op de zondag was het optreden van de muzikanten van Brasspack, die aantoonden dat ze zeer veel verschillende muzieksoorten kunnen spelen.

De activiteitencommissie van De Tukkers (broodje beenham, hamburger of braadworst) en de damesclub (aardappelpannenkoeken, kniepertjes en textiel) hebben weer prima zaken gedaan en onze jeugdleden hebben met hun wensboom een leuke actie gehouden! Tenslotte verliep ook het afbreken op de zondagavond na de Christmas Fair weer als een speer. Omdat de grote tenten op de maandag afgebroken werden konden we tegen 20:45 uur in het Tukkershoes onder het genot van een drankje genieten van een prima verlopen weekend.

Leden, ouders, vrienden van De Tukkers allemaal ontzettend bedankt voor jullie geweldige inzet voor, tijdens en na afloop van de Christmas Fair. Het was weer geweldig! We wensen iedereen prettige feestdagen en een goede jaarwisseling toe. Wellicht zien we jullie terug op onze Nieuwjaarsreceptie van 5 januari 2014 vanaf  19:30 uur in ons Tukkershoes.
De datum van de Christmas Fair in 2015 is alweer bekend. Ze wordt gehouden op 12 en 13 december!

VOOR MOOIE FOTO’S KIJK OP WWW.CHRISTMAS-FAIR.NL ONZE SPECIALE SITE VOOR ONS MOOIE EVENEMENT

 


29-12-2014 FEESTAVOND I.V.M. HET 45 JARIG BESTAAN VAN DE TUKKERS

De 29e was het dan zover. Onze feestavond i.v.m. het 45 jarig bestaan van De Tukkers. Het was al een heel gepuzzel om een geschikte datum te vinden ivm de voor-
bereidingen op het (uitgestelde) concours en de a.s. Christmas Fair. Beide evenementen slokten heel veel tijd van onze leden op dit jaar maar zijn beide werkelijk voortreffelijk verlopen.

Vanaf 20:00 uur stroomde het clubhuis langzaam vol met de leden, aanhang en donateurs. De ingehuurde "Nightfly Drive in Show" draaide al menig plaatje toen in een keer
Sinterklaas vergezeld met zijn zwarte Piet binnenkwam lopen. Sint haalde als eerste ons erelid Joop Koopmans naar voren waarbij bleek dat hij aardig wat van Joop afwist.
Als afsluiting werd Joop gevraagd om nog eenmaal een mooi Amsterdams liedje ten gehore te brengen en dat deed Joop met verve. Daarna werd ook Arjan van Huizen naar voren gehaald. Deze kreeg een kado overhandigt waarin een fotolijst bleek te zitten. Het is de bedoeling dat de foto's van de 4 ereleden van De Tukkers in de Bestuurskamer komen te hangen. Helaas was Ed Janssen geveld door griep en kon Willie van Huizen i.v.m. zijn gezondheid niet aanwezig zijn. Later bleek dat Sint al bij Willie en Betsie thuis langsgeweest was wat bijzonder op prijs werd gesteld.

Na dit leuke intermezzo van Sint barstte het feest los en kon er volop gegeten (heerlijke hapjes), gedronken en gedanst worden. Het feest duurde tot in de kleine uurtjes en bleef uitermate gezellig zodat het zeker voor herhaling vatbaar is.

NB Foto's volgen binnenkort onder Multimedia op deze site

 


25-11-2004 ARTIKEL IN DIGITALE KRANT TC TUBANTIA

23-11-2014 FRAAIE 1E PRIJS MET 82,50 PUNTEN OP CONCOURS IN NEDERWEERT

Afgelopen zondag was het eindelijk zover, na een periode van hard werken en veel extra (marcheer)repetities, vertrokken we om 10:00 uur naar Nederweert. Voordat we vertrokken werden we nog verrast doordat Bakkerij Alink en Crea-quilthuis samen een lunchpakket voor iedereen gesponsord had! Bedankt daarvoor. Dit werd door iedereen enorm gewaardeerd.